Från nyfiken till rik – möt den digitala världen på biblioteket!

Tillhör du dem som är nyfiken på datorer och Internet som inte riktigt kommit igång med att sätta dig in i hur det funkar? Då kan du komma till biblioteket och möta den digitala världen. Datorerna har förändrat mycket i vårt samhälle. Och rätt använt innebär Internet fördelar för de allra flesta människor. Är du van att använda nätet får du stora möjligheter att använda den information som du hittar där.

På samma sätt är det en nackdel för den som saknar de grundläggande kunskaperna eller tillgång till en uppkopplad dator. Därför har alla människor möjlighet att möta den digitala världen på biblioteket. Här finns datorer där du kan surfa, göra ärenden och skicka mejl.

Bibioteken samarbetar med den nationella kampanjen Digidel. Biblioteket kan hjälpa dig med en grundläggande kunskap. Och vi kan hjälpa dig att komma vidare – oavsett dina förkunskaper. För hos oss kan alla nyfikna bli rika!

Med start 19 september kommer det att hända en mängd aktiviteter på biblioteken. Prova på-dagar arrangeras som sedan kan leda vidare till minicirklar för den som vill lära sig mer. Biblioteken visar upp sina digitala tjänster. Det gör också banker, studieförbund och olika myndigheter.

Ta chansen att lära dig mer på biblioteket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s