Lyssna dig rik!

Visste du att du kan låna ljudböcker på 25 kommunbibliotek med filialer i sydost? Och det är gratis! Du kan låna boken i Västervik och lämna tillbaka den till exempel i Sölvesborg! Samtliga bibliotek i Kalmar, Blekinge och Kronobergs län gör under vecka 48 en specialsatsning för chaufförer. En yrkeskategori som ofta har ensamarbete och långa körsträckor på schemat.

Du som tillbringar långa ensamma pass bakom ratten behöver säkert omväxling ibland. Vägen till en bättre resa kan gå via ditt bibliotek. Under tiden 28 november-3 december gör biblioteken en specialsatsning för yrkeschaufförer som vill pröva på att lyssna på cd-böcker. Det finns mängder av ljudböcker på biblioteken, på cd eller mp3-skiva. Låna Guillous senaste, lyssna under körpasset och lämna tillbaka på närmaste bibliotek. Det är gratis att låna, allt som behövs är ett lånekort. Att skaffa lånekort går på några minuter. Lånekortet ger dig tillgång till hela utbudet på biblioteket. Personalen på biblioteket hjälper gärna till med tips på bra läsning som passar dig. Du kan förstås lämna egna inköpsförslag på ljudböcker som saknas eller borde finnas på biblioteket. På biblioteken finns personalen för dig och de är måna om att ge god service för att tillgodose just dina önskemål.

Välkommen att besöka biblioteken i Kalmar, Kronobergs och Blekinge län!

 

 Vill du veta mer? Fortsätt läsa här.

LYSSNA DIG RIK är en del av ett större projekt som heter LÅNA DIG RIK.

Låna dig rik är ett samarbete mellan biblioteken i sydöstra Sverige (Kalmar, Kronoberg och Blekinge län). Genom riktade kampanjer försöker vi hitta nya arbetsformer mot olika målgrupper, denna gång chaufförer. En yrkesgrupp som många gånger har långa och ensamma körpass utefter monotona vägar.
I denna kampanj vill biblioteken lansera ljudboken, som är ett förträffligt sällskap i hytten under långa arbetsdagar. I samarbetslänen går det att låna och lämna böcker i samtliga kommuner oavsett var man bor. Som låntagare kan man påverka utbudet genom att ge egna inköpsförslag på ljudböcker som man saknar i utbudet.

Låna dig rik är ett marknadsföringsprojekt gällande biblioteken och deras fantastiska möjligheter och service. Här lånar man inte ”bara” böcker utan har även möjlighet till tidningsläsning, släktforskning, olika evenemang, samhällsinformation m.m. Det är kostnadsfritt och därför möjligt för alla att använda.

Lokalt
Arbetsgruppen för kampanjen Lyssna dig rik har riktat sitt arbete mot kommunernas åkerier, både små och stora. Populära rastplatser, s k truck stops, bensinstationer och andra ställen har kollats upp. Detta för möjliggöra möten på naturliga på mötesplatser och träffpunkter där chaufförer rastar eller tar längre pauser.
Utbuden på biblioteken är inte helt lika men ljudböcker i någon form finns tillgängliga på alla bibliotek.

Biblioteken vill gärna möta er som framtida låntagare och gäster då vi vet att vi kan serva er på ett förträffligt sätt.

Än en gång, välkommen till biblioteken i Kalmar, Blekinge och Kronobergs län!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s